ВК „Дунав“ с нов повод за гордост

ВК „Дунав“ с нов повод за гордост

ВК „Дунав“ Русе има нов повод за гордост. Две от младите надежди на женския волейбол в града бяха поканени да станат част от националния отбор на България до 14 годишна възраст. Предстои Виктория Коева и Арзу Мехмед ще заминат на лагер за подготовка в гр. Казанлък, а от 25 до 29 юли ще участват в Балканско първенство в Сърбия.

„Виктория и Арзу дадоха невероятни резултати по време на целия сезон. Двете се състезават в отбора за момичета до 15 години, който през последните години участва редовно на Държавните финали и има бронзови медали. Тази година обаче е по-специална за нас, защото в тази възрастова група конкуренцията е жестока, а успяхме да се наредим на 6-то място сред 8-те най-добри отбора в България. Пред нас бяха отбори като Марица, ЦСКА, Левски и Казанлък, които са известни като най-добрите центрове за волейбол в страната“, сподели треньорът на двете бъдещи националки Анахид Ованес.

Русенски отбор в тази възрастова група не е участвал на финали от повече от 13 години, затова този успех от първенството е толкова важен.  Той прави реална надеждата, че в града отново ще се възроди силен женски волейболен отбор, какъвто не е имало от години.

Успехът се дължи на всички дами в състава на отборът – Евгения Мирчева, която е капитан, Владислава Димитрова, Александра Крумова, Калина Христова, Ивена Иванова, Симона Минкова, Калина Митроева и Василена Рашкова, както и на помощник-треньорът Мариета Мирчева.

Отличното представяне на отбора в Държавните финали помогна Виктория Коева и Арзу Мехмед да бъдат селектирани за националния тим. Виктория играе като краен нападател в отборът за момичета до 15 години, което изисква цялото посрещане. Младата състезателка играе едва от две години, но постига невероятни успехи, които ѝ позволяват да се изправя срещу съперници на възраст 18-19 години.

Радвам се, че съм оценена. Усещам, че ни чакат много успехи и хубави емоции. Тръгвам уверена във възможностите си, готова да се раздавам“, споделя Виктория, която освен това е капитан в отбора за момичета до 13 години с треньор Мариета Мирчева, който също се класира за Финали на Държавното първенство.

„Изпитвам смесени чувства най-вече на радост, вълнение и отговорност, защото това е една голяма стъпка и неповторимо преживяване за дете, чието желание беше да се забавлява, докато играе“, споделя Арзу, която е на ключовия пост разпределител, който изисква да организира цялата игра на отбора.

Ръководството на ВК „Дунав“ Русе също изрази своята гордост от постиженията на момичетата, както и на УСШ Русе за създаването на любов към този спорт.